Tack!

Vill tacka det gamla året för allt det gav mig.. För att jag fick operera mig och hitta tillbaka till den personen som jag faktiskt är..vill tacka för att jag får dela livet med den jag älskar och att han älskar mig varje dag med mina fel och brister,han får mig att skratta och le hur jobbigt livet än är TACK,vill tacka för att vi har fått något som ligger i min mage och växer,som till våren kommer att komma ut till oss.

Men vill även gråta över det gamla året. Att det var det året min älskade svärfar togs ifrån oss. Hastigt och inte alls tänkt att det skulle hända just den där dagen i slutet på mars 2012. Men det gjorde det och en sorg kommer vi alltid bära med oss. Han är evigt saknad av så många,jag är otroligt ledsen att vårat/våra barn aldrig kommer få möta sin fina farfar. Men jag vet att han alltid finns med och vakar över oss.

Så från en stor sorg till en helt alldeles otrolig glädje har vi gått detta år. Sorgen försvinner aldrig,men man lär sig leva med den.

Tack 2012 och välkommen 2013!!


Myser..

Det är så mysigt med vintern..tog en skön långpromenad med hunden och nu sitter jag uppkrupen i soffan med en korsordstidning och bara myser..så skönt att bara sitta och njuta..
Det blir mörkt tidigt och då känns det så mysigt inne..tända ljus och mysiga lampor..framåt kvällen brukat vi elda i kaminen så blir det varmt och skönt inne hela kvällen..

Ska ta mig en promenad med hunden ner på Orsa om ett tag och möte upp Thommy när han slutar..
Före det ska jag förbereda middagen lite..åååhhh,mat är underbart.. graviditeten gör mig hungrig jämt vissa dagar och vissa dagar är jag aldrig hungrig..haha:-) ni ska se mig de hungriga dagarna..då tittar Thommy på mig och undrar om jag verkligen är opererad.. Men jag går ner i vikt ändå.. Tror mina dagliga promenader gör susen..(och sen så tar ju jag bara upp en liten del av maten eftersom en stor del av tarmen är bortkopplad.. Så jag kanske tar upp en 6:e del av det jag äter jämfört med vad andra gör.)
Låter som ett matvrak kanske..men när jag frossar så äter jag typ som en normal människa kanske lite mer..men inga sjuka mängder som förut,det finns ingen plats..

Puss på er!


Något som är bra..

Något av det skönaste med att gå ner i vikt är att kunna handla normala kläder...man behöver inte gå på tjockisavdelningen,för där finns inte mycket kläder för min smak..
Tänk när jag kunde handla min första klänning på cubus i storlek 44..det var lovley.. Jag har största storleken på vanliga avdelningen,men det skiter jag i.. Förut hade jag storlek 58/60 på nästan alla plagg men dessa är nu kastade och glömda;-)
Har även en tunika i storlek 42 som passar:-)jag behöver inte vara rädd att någon ska se lappen på kläderna där storleken står..för nu är storleken normal och jag slipper ha ångest över det..
Jag kan ha den kappa som jag för 4 år sen köpte trotts att den var alldeles för trång,tänkte jag skulle växa i den,men vikten bara ökade..
För första gången sen gymnasiet kunde jag i år gå in och köpa den vinterjacka jag ville ha och tyckte var snygg. Förut fick jag specialsöka på stora jackor på nätet och fick gå runt med en skitful.. Fan så hemskt det var..
Men nu är det underbart..fattar det knappt själv.. Jag glömmer ibland bort att jag minskat..Tar ibland för stora storlekar och har fått beställa om saker 4 gånger för det varit för stort..förr var allt jämt för trångt..
Men några jeans har jag ej hittat ännu..och än är det ingen idé,för nu växer magen medan resten av jag krymper..så kör på leggins ett tag till...

Puss på er!


Fina ni..

Tack för alla fina ord jag fått för det jag skrivit på bloggen. Det peppar mig något enormt och får mig att allt mindre skämmas för det som varit.. TACK!! Ni får gärna fråga om ni undrar nått här eller när ni träffar mig..jag skäms inte att prata om operationen och allt det andra:-)
Ni är fina varenda en av er och era ord värmer mig..
Jag ville dela med mig av min resa och mina erfarenheter. Berättar med egna ord hur fruktansvärt jag tyckte det var att leva som överviktig..jag önskar ingen det ödet,samtidigt som jag tror många skulle behöva uppleva det för att få förståelse.. Man förstår inte fullt ut förrän man varit där..sen säger jag inte att alla överviktiga mår så som jag gjorde,många lider kanske inte alls. Men jag led något hemskt varje dag och de känslorna kan ibland komma tillbaka. Jag glömmer ibland att jag inte längre ser ut som jag gjorde då och undrar varför folk hälsar så konstigt men sen när de säger "men Gud var det du,jag känner inte igen dig,vad liten du är" . Då kommer jag på det..
Jag älskar att se mig i spegeln och tycka att den jag ser på är faktiskt helt okej..jag känner äntligen igen tjejen som kollar tillbaka..för varje kilo som försvann så såg jag mer och mer utav mig och den jag var..
Min övervikt kommer jag nog alltid leva med,men nu är den helt annorlunda mot hur det var.
Jag gjorde ett val,ett val som kostade så lite egentligen men gav mig så mycket..jag valde livet..


Gullhöna..

Tänk vilken tur att jag har dig..Vad skulle jag ha gjort annars??!!
Du är som en liten mentor för mig..kommer med kloka ord OFTA..
 


Glömsk..

Glömmer bort att skriva här.. Och så är det svårt att veta vad jag ska skriva om..vad vill ni veta mer av?
Jag får bli lite bättre på att komma på det jag ska skriva om..

Puss puss


God natt..

Trött som en gris..så nu ska jag sova..hoppas på en natt med mycket sömn,det brukar vara så olika för mig nu för tiden...

Puss puss


Snö..

Nu beger jag mig ut med hunden i snövädret...


Vilar..

Nu ligger jag och vilar bebismagen..men måste nu resa mig för att bege mig ut på promenad med hunden.. Raggsockorna har suttit på sen i morse..sköööönt..


Inte alltid en dans på rosor..

Jag trodde att en graviditet skulle bara som en dans på rosor dygnets alla timmar. Visst har jag haft de där vanliga gravidsymtomen. Har mått illa,haft/har molvärk,humörsvängnigar och en massa annat trams. Men det värsta för mig är mitt psyke.. Tror min kropp har upplevt så mycket detta året att nu när jag börjar varva ner mig och känna mig lugn med att vara gravid så kommer allt ikapp mig. Jag gjorde en stor operation med nästan 40 stygn,mindre magsäck och kortare tarm som avslut. Bara det var psykiskt påfrestande ska jag tala om. Och sen efter det hitta hur JAG ska äta. Sen tappa 64 kg på inte ens ett år. Och i början gick det sjukt fort. Jag tror fortfarande vissa dagar att jag är lika stor som när jag vägde 177 kg.
Och sen bli gravid bara sådär;-) och först i början oroa sig om barnet mådde bra och om det överlever. Men nu vet jag att det mår bra och att det lever. Och jag känner dess små kickar varje dag. Som ett tecken på det finaste som kan ha givits till oss.
Men som sagt det är väl självklart att psyket nu börjar kollapsa och behöver komma ikapp det med. Men jag tycker det är jobbigt och alla dessa hormoner gör inte saken bättre.
Har ni några bra tips till mig? Eller något visdomsord jag kan ta med på vägen?

Nu låter det som jag har värsta depressionen kanske,men så är inte fallet.. Bara psykiskt utmattad..

Vilket negativit inlägg..sorry!

Tur jag har er..


2:a advent

Tänk vad fort tiden går. Och snart är det jul,jag hinner knappt med..Idag har vi klätt granen, fikat lussebullar och pepparkakor..Haft en skön dag..
Har haft min lillebror Carl här hela helgen..Så började dagen med någon timme ute och åkte pulka efter frukosten..Hunden var med och fick springa lös..det bästa som han vet..när vi kom in så eldade vi i kaminen och sen kom min syster med sin kille,vi fikade lite adventsfika och pratade lite..sedan tog Carl medsig och åkte hem.
 
Jag och Thommy tog en sväng in till Mora,köpte ljusslinga till granen.
 
Efter middagen så tog vi en promenad med hunden i kylan. Men det är bara kallt om man klär sig dåligt..bara att dra på sig så man inte fryser..Raggisar,fleecetröjor och annat som håller en varm under ytterkläderna.Så underbart skönt när kylan biter lite i kinderna.
 
Trevlig advent på er!
 

Good feeling

Känns skönt att ha fått skriva om mig och hur jag känner efter operationen m.m. Att få skriva det ur mitt perspektiv. För det är min historia och mitt val jag gjort. Och det finns inte en sekund jag ångrar av denna resa! Jag har hittat mig själv igen. Det som jag någonstans längst vägen som fet tappade bort. Jag försvann,min äkta glädje försvann och jag skämdes dygnet runt. Det finns många människor jag vill tacka för att de stannade kvar tills jag var ute på andra sidan. De lämnade mig inte fastän jag inte var den allra bästa vännen. För jag orkade faktiskt inte då. Jag hade fullt upp med att orka med mig själv. Jag kände liksom inte igen mig som den feta personen. Jag är och kommer nog alltid vara lite överviktig men jag vill aldrig någonsin mer bli så fet som jag faktiskt blev. Den person jag framförallt ska tacka är nog Thommy. Som varje dag säger att han älskar mig. Han stannade kvar fastän jag grät och faktiskt knappt ville leva. Han var beredd att satsa på oss och han lämnade mig inte. Jag är så tacksam. Han är så mycket för mig. Min stora klippa och stöd här i livet. Han visste alla mina svartaste tankar och han blev aldrig rädd,utan kramade mig bara hårdare och hjälpte mig sedan framåt. Jag har älskat honom varje sekund vi känt varandra,och nu mår hela jag bra och kan visa det. Han är min hjälte dygnets alla timmar. Nu får jag sluta skriva innan det bara låter fjantigt;)

Så ett stort tack till alla er som inte gav upp hoppet om mig. Som stannade kvar tills jag kom ut i ljuset. Mitt liv är nu himlen och jag älskar att leva!

Puss på er alla!


Ett litet mirakel..

Det var en dag i augusti som jag började undra varför min mens var sen..Den har ju skött sig på dagen sen efter operationen.. Jag tänkte att jag gör väl ett grav.test men det kommer ju verkligen inte vara något men jag gör ett så är de ur världen sen. Man ska ju helst inte bli gravid inom ett år efter operationen och det hade jag tänkt hålla(fast jag ej åt piller eller så)
Jag tog ett test och det visade positivt..JAG ÄR MED BARN..tog ett till och det visade samma sak..VA?!!?
Helt otroligt ofattbart..När Thommy kom hem så kunde jag knappt hålla mig,trodde jag skulle spricka..han blev minst lika glad som mig..
Något vi så länge pratat och drömt om höll på att bli sanning. Vi har inte velat skaffa barn innan min opertion.Jag skulle heller aldrig kunna bli med barn med den vikten jag bar på..hade knappt mens då..
VI SKA BLI FÖRÄLDRAR!!
 
 
Vi hade inte planerat att bli gravida utan tänkt att det får bli som det blir,vi försöker hålla oss till ett år efter operation.
Man att bli gravid förstör ingenting för min framtida vikt..Jag vägde 121,8 när jag blev med barn och nu väger jag 113..och på MVC säger de att jag är perfekt för att bära barn..Kärnfrisk,är nästan mer frisk för varje gång jag kommer dit..(om man ser till prover m.m)
De tyckte det viktigaste var att jag stod still i vikt..men ser varje kilo jag går ner som en vinst..Heja mig!
 
Detta är det häftigaste som hänt mig..har operationen att att tacka för min graviditet..!!
Att få skapa en familj med mina drömmars man är otroligt underbart..
 
 
Vår älskade bebis <3
 

10 månader

Idag är det exakt 10 månader sedan jag gjorde en enormt stor förändring för mig själv och mitt liv. Jag gjorde en magsäcksoperation.Men ingen gastric bypass som de flesta gör,utan jag gjorde en Duodenal Switch.
 
Från Wikipedia:
Duodenal switch-metoden går ut på att både minska magsäcken och koppla bort en stor del av tunntarmen, så att ungefär en meter blir kvar.  Bara ett fåtal sjukhus utför operationen. Duodenal switch används på patienter med extrem fetma (över BMI 50). Svensk kirurgisk förening tror inte att gastric bypass är tillräckligt effektiv för dessa patienter och dessutom att viktresultatet på lång sikt kan vara bättre med DS.
 
Jag har alltså en borttagen magsäck och en bortkopplad tarm. Detta innebär att jag kan äta mer än andra opererade,jag äter ungefär som en normal människa,men jag tar bara upp kanske en sjättedel av maten eftersom jag inte har någon större del tarmen att ta upp näring i. Mer effektiv för mig som var så pass stor,och bättre på ett långsiktigt perspektiv.
Operationen i sig är ganska stor eftersom det är en öppen operation och jag har ett är som börjar strax under mellan tuttarna och går ner till min navel.
 
Jag ser inte detta som ett fusk utan som ett hjälpmedel. Precis som hjärtsjuka får ett nytt hjärta. Så får jag hjälp att få bort min sjukliga övervikt. För ni ska inte tro att detta var mitt första val utan jag har kämpat med min vikt i många år och detta var min sista väg att gå annars skulle vikten ha blivit min undergång.
Jag mådde inte bra som jag hade det. Mina 177 kg gjorde att det var svårt att röra sig normalt och allt var en kraftanstängning. Man var rädd för att sätta sig någonstans och att stolar m.m skulle gå sönder..Bilbälten var för trånga och man skäms för sig själv. Man måste själv vara eller varit kraftigt överviktig för att förstå den dagliga kamp det innebär att vara stor. Och sättet som många behandlar och ser en på är fruktansvärt.
 
Men nu ska vi inte sjunka ner i det tycker jag. Utan mot min resa till den jag nu är och snart kommer att bli.
Jag måste varje dag äta med 2-3 timmars mellanrum annars blir jag totalt väck och beter som om jag vore full.
Nu lever jag utan att ens tänka på hur jag behöver äta eller så. Det går liksom oftast på automatik för min del. 
Jag lever som de flesta. Försöker äta grönsaker varje dag och tänka lite på vad jag stoppar i mig. Men jag äter även godis,fikar och sådana saker ibland..Men man kan inte göra så varje dag.
 
Jag är nu mycket lyckligare än jag varit på länge. Att orka vara med utan att halvt dö är underbart.
Jag har inte gått ner allt jag önskar,men en stor del av det. Väger just nu 113 kg och är på god väg till mer. Alltså 64 kg på lite mer än 10 månader(gick på sopppdiet veckorna innan operation).
Jag har inte behövt välja bort något,men nu lever jag så mycket mer..
 
Fråga det ni vill veta,kommer ej på allt jag ska skriva om..
 
177kg
 
 
 
113 kg
 
 
 
 

En chans till..

Nu tänkte jag ge detta en chans till och se om jag kan skriva lite om livet och allt vad det handlar om :)
Vi får se hur det går. Jag lovar er inget så kan ni inte heller bli besvikna på mig..
 
Nu kör vi igång!